Селекционерът на България Ясен Петров говори пред медиите при завръщането на националния отбор след равенството 1:1 с Италия в световна квалификация. Пловдивския Джанини призна, че е бил изненадан от поведението на публиката във Флоренция. Той допълни, че въпреки добрия резултат срещу европейските шампионите нашите национали трябва да останат здраво стъпили на земята.

„Два-три часа спах снощи. Радвам се за положителния резултат. Стараем се да останем здраво стъпили на земята, защото пътят е дълъг и труден. Не искам да си мислим, че сме направил грандиозен успех. Трябва да надграждаме от мач на мач и в офанзивен план да показваме по-добри игри“, каза Петров.

„Още като пристигнахме отношението към нас беше изключително. Видяхме се с Манчини. Отдавна не бях виждал такова нещо, като случилото се след края на мача. Флорентинската публика ни ръкопляскаше. Това трябва да ни зарежда с позитивна енергия.

Момчетата се раздадоха докрай. Италия е страхотен отбор. Това е една футболна държава, да не казвам колко пъти е световен шампион. Ние сме малка страна, която успя да спре победната им серия, макар че нямат загуба от 35 мача. Това може да ни радва и тези момчета да си повярват. Ние полагаме основите на млад отбор, който се надявам във времето да се развие. Радвам се и за по-опитните. Настроението в отбора е основата ние да надграждаме“, допълни Ясен Петров.

„Когато изравнихме, усетих, че взимаме точката. Аз не съм по статистиката, но проверете. Много дълго време България не е вкарвала на Италия. От много години не сме и взимали точка. За мен това е радостно, но трябва да сме здраво стъпили на земята. Предстои ни следващия мач с Литва, където имаме желание да вземем трите точки“, каза още българският селекционер.

„Литва също игра снощи и трябва да пътува. Ще сторим всичко възможно да възстановим футболистите и съм убеден, че ще направим най-доброто. Ще има няколко ротации, за да освежим линиите. Надяваме се и Тошко Неделев да е възстановен. Имаме днес една възстановителна тренировка, утре тренираме и влизаме в следващата световна квалификация“, завърши Петров.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022