БЛИЦ пита: Какво очаквате от предстоящите два мача на националния отбор по футбол?

Треньорът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров говори преди утрешното гостуване на Литва (16:00 часа) в световна квалификация и отсече, че мачът няма да е никак лек. Наставникът на "лъвовете" изрази увереност, че нашите футболисти няма да подценят съперника по никакъв начин и ще са 100% готови за мача.

“Преди всичко останало искам да пожелая бързо оздравяване на Жоро Шейтанов и Георги Костадинов и скоро да сме отново заедно. Ние вчера тренирахме на изкуствения терен, не е перфектен, но ще се постараем да се приспособим по най-добрия начин към него и да покажем това, което можем. Повечето от нашите играчи са израснали по такива терени и се надявам да си припомнят как са били изграждани на такива терени и да се приспособят бързо.”, каза Петров.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“Самочувствието идва с добри резултати и това е нашето желание - да вземем позитивен резултат. Литовците ще излязат със страхотна мотивация. Не подхождаме високомерно, не ни чака лек мач. Трябва да сме здраво стъпили на земята. Трябва да играем за победа, независимо срещу кого”.

“Ние вярваме в качествата на всички момчета и независимо на кого се даде шанс, се надявам да го оправдае. Не се притеснявам, че имаме нови вратари в сравнение с предния цикъл. Който и да застане, вярвам, че ще се справи. Ние няма да се оправдаваме с нищо. В момента градим нещо ново и ще си потърсим шансовете. Няма значение как ще се развие мачът, ние ще опитаме да поддържаме нашето ниво”, заяви още Ясен.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022