Треньорът на Левски Ясен Петров остана крайно разочарован след грозното дерби в Ловеч, което избраниците му загубиха с 1:2 и сдадоха лидерството на Литекс. Спецът нападна съдията Станислав Тодоров, казвайки, че той е направил подарък на домакините като е отсъдил несъществуващо нарушение, от което Христо Янев изравни резултата.

"Нямаше никакво нарушение. Съдията направи подарък на Литекс при първия им гол. Не заслужавахме да загубим", заяви Петров след дербито на 11-ия кръг на "А" група.

"Оставихме футболистите да решат мача. Само, че главни действащи лица не бяха играчите. Визирам човека, който ръководеше срещата. Мисля, че нямаше еднакъв критерий към двата отбора", недоволстваше Петров.

"Не съм привърженик на тези грозни сцени, аз съм противник на подобни действия. Не знам откъде ескалира това напрежение", каза той за боя в 33-ата минута.

"Ще изгледаме всичко на видео запис и ще решим какво да правим. Дадохме жертви, а това не трябваше да се допуска. Стана интересен двубой. Не заслужавахме да загубим. Отново след статични положения допуснахме голове. Работим върху това всяка седмица. Не успяхме да се справим. Жалко, че загубихме по този елементарен начин, допуснахме леки голове", каза още Ясен Петров, като не пропусна да благодари на феновете, подкрепящи цял мач неистово Левски. /БЛИЦ