Селекционерът на националния тим по футбол Ясен Петров не скри сълзите си от радост след победата над Литва с 1:0 и направи много емоционално изказване след първия успех на "лъвовете" от почти две години.

"Знаех, че ще бъде трудно, но си заслужихме трите точки. Нямахме победа от доста дълго време и това ни тежеше. А срещу нас бе един отбор, който нямаше какво да губи. Благодаря на момчетата, имат бъдеще. Надявам се в следващите мачове да бъдем подкрепени от повече хора. Много негативизъм има върху националния отбор, а на мен ми се иска да донесем радост на хората. Разбираме се добре с момчетата, обстановката в отбора е фантастична", сподели Ясен Петров след мача.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Една малка крачица, но тя е сладка. Ние имахме много малко време за работа след мача с Италия. С всеки следващ лагер ще имаме време и ще можем да понаправим някои неща. През тези дни не е толкова лесно да се заложат нещата, които искаме в мача. Литва не ни създаде много проблеми отзад. Три млади момчета с опита на Недялков се справиха много добре. Малинов направи много хубав двубой, капитанът Костадинов също се изцеди", добави наставникът на "лъвовете".

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022