Старши треньорът на “Левски” Ясен Петров сподели надеждите си след мача привържениците на „сините“ да имат усмивки по лицата. Това той направи на пресконференция преди вечното дерби, което е в неделя от 17:45.

„Не очаквайте от мен да коментирам противника. Вие създавате фаворити, но в такова дерби фаворити няма, не е практика по никакъв начин да коментирам противника, ще спазя това мое поведение и днес. Ние си имаме достатъчно проблеми, които да решаваме. Концентрирани сме върху представянето на “Левски”. Убеден съм в качествата на моите футболисти и искрено се надявам след този двубой нашите привърженици да имат усмивки на лицата“, сподели Петров.

„Съвсем нормално е да търсим слабите страни на противника, ние мислим по въпроса как да ги изненадаме и ако съумеем да се възползваме от шансовете си, аз съм сигурен, че ще създадем голови положения. Който по-малко сгреши, ще ликува след края на мача.“

Треньорът сподели, че не е притеснен преди мача: „Нямам притеснения. Искам да виждам повече от всички компоненти, но нашият отбор трябва да бъде концентриран, ще излезем да играем футбол и трябва да отговорим на начина на игра на противника, естествено, че трябва да бъдем мъже и с футболни средства да извоюваме победата.“

„При всички положения имаме още два тренировъчни дни плюс сутринта преди двубоя едно леко раздвижване. Ще направим всичко възможно да подготвим нашите футболисти за този двубой. Може би ще пипнем някъде настройката. В такива двубой Йовов трябва да дава тон за песен. Малко са играещите футболисти с такива постижения. Дано да има хубава музика в неделя. Най-важното е да победим, ако ще и да е с някой неверен тон“, завърши Петров.