Евентуалният нов собственик на Левски Джоузеф Диксън е поискал решаващи срещи в общината относно възможностите за строителство на нов стадион на мястото на „Георги Аспарухов”. На тях ще стане ясно накъде ще се наклонят везните относно инвестиционните му намерения, пише „Тема Спорт“.

Диксън иска да придобие мажоритарния пакет акции на Левски, който сега е притежание на Наско Сираков. На този етап е ясно, че ако англичанинът не получи достатъчно гаранции, че ще може да строи, може би ще прекрати преговорите с клуба. Идеите му са ясни - изцяло нов стадион с друга концепция, която включва хотелска част и шопинг център, като това е, което го привлича най-много.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Той обаче се притеснява от обърканата документация, както и от практиките в България строителството да бъде спъвано от множество институции и бюрократични изисквания. Не случайно на 24 май Наско Сираков призова политиците да не създават пречки на намеренията на инвеститора, който иска да налее 100-150 милиона евро в клуба.

Днес фондът, който гарантира пред Сираков, че Диксън е надежден партньор, трябва да преведе като първа вноска около 3,5 милиона лева. Иначе Левски трудно би започнал подготовка, стартът на която е планиран за следващата седмица в Правец.