Опитният полузащитник Радослав Анев се завръща в Етър и става първото име от зимната селекция на „виолетовите“. Той вече е постигнал договореност с ръководството на клуба от Северозападанта "В" група за условията и се включва в подготовката на тима, която ще стартира в средата на януари.

Анев е добре познато име за великотърновските фенове, като вече два пъти е играл при „болярите“. Той е роден през 1985 г. в Благоевград, играл е в Пирин, Локомотив (Пловдив), Славия, Локомотив (Мездра), Пирин (Гоце Делчев) и Лудогорец, откъдето през 2011 г. дойде в Етър 1924 и помогна за влизането в „А” група, като вкара и победния гол за успеха в Пловдив над „Ботев” с 1:0. Има над 100 мача в „А” група и 15 за младежкия национален отбор.

Миналата есен Радослав Анев се завърна в Етър и игра през целия сезон. От началото на това първенство той се присъедини към „Ботев“ (Враца) и имаше сериозен принос за временното първо място, но отборът се разпадна по финансови причини и всички играчи го напуснаха. Анев се връща във Велико Търново и ще помага за атаката на първото място и влизане в професионалния футбол.

„Радо е само първото име от зимната селекция, ще има и още попълнения“, коментира президентът на клуба Александър Нанков пред sport-vt.com.