Бившият наставник на ЦСКА Миодраг Йешич коментира пред “Тема Спорт” развитието на защитника Иван Иванов, който в момента е звезда на сръбския Партизан.

"Още когато взех Иван Иванов в мъжкия отбор на ЦСКА през зимата на 2005 г. той показа, че има качества за големия футбол и сега се вижда, че не съм сбъркал в преценката си. По това време на "Армията" разполагах с отлични бранители като Вальо Илиев, Ибрахима Гай и Адалберт Зафиров, но макар и 17-годишен, Иван не ме подведе. Още на първия лагер в Анталия успя да се разпише в контроли срещу европейски отбори. Има отличен нюх към гола при включвания в атака и страхотно пласиране. Партизан бе най-добрият вариант за неговата кариера след престоя в руския Алания. В Сърбия са малко футболистите като него. В момента Иванов е най-добрият централен защитник в сръбското първенство", категоричен бе сръбският треньор.

Йешич засегна и темата национален отбор. Според него България има всички шансове да вземе нещо от Италия в утрешната световна квалификация, която е на стадион “Васил Левски” от 21:45 часа.

"В националния отбор с Николай Бодуров оформят страхотен тандем. Имах удоволствието да работя с Бодуров в Литекс и смея смело да заявя, че Партизан сбърка като не ги събра през лятото. С тях спокойно можеше да влязат в групите на Шампионската лига. Нищо чудно след време да го видим в някой от големите западноевропейски клубове. Сигурен съм, че двамата с Бодуров ще спрат италианските нападатели. Италия се представя колебливо и с малко повече късмет България може да вземе точки".