Наставникът на "Левски" Славиша Йоканович е видимо притеснен от ситуацията в клуба. На пресконференцията си преди гостуването на Литекс сърбинът, който днес навършва 45 години, тропна по масата и обяви, че иска не 5, а 9 нови футболисти, тъй като четирима бяха изгонени - Кристовао Рамос, Рамон Лопес, Дъстли Мулдер и Жоао Силва. Йоканович също така заяви, че не се изпълняват нещата, които е говорил с ръководството при пристигането си на "Герена".

"За пръв път в кариерата ми на футболист и треньор се намирам в подобна ситуация. Тя наистина е доста странна. Откакто съм тук, няма нови играчи, само Милиев. След мача с "Ботев" (Пловдив) казахме, че са ни нужни 5 играчи, за да се изправим на крака. Математиката обаче показва, че сега са ни нужни 9, тъй като четирима си тръгнаха", каза Йоканович.

"Ситуацията не е добра - нито за мен, нито за отбора. Приказките, че имаме време, не са истина - нямаме време. Искам да се изпълнят нещата, които говорихме. Откакто съм тук гледах много играчи. Харесах някои от тях, други предложих. Но до този момент нито тези, които харесах, нито тези, които предложих, са тук. Имаме нула играчи. Това не е добре за никого. Моята йерархия в клуба не ми позволява да коментирам финансови проблеми. Нашата цел е да направим по-силен отбор, а с играчите, които бяха изгонени от клуба, не можеше да стане. Аз съм съгласен с това решение. Смятам, че с тях "Левски" не може да стане по-силен. Не е моя работа да коментирам дали футболистите са скъпи или евтини. Мога да коментирам дали ще свършат работа на клуба", каза Йоканович.

"Решихме да направим радикални стъпки. Имахме планове да се подсилим и да достигнем до по-добри резултати. Аз съм най-отговорен за резултатите и същевременно съм най-ощетен от ситуацията. Не съм тук да взема две заплати и да си тръгна. Целта беше да дойде нов треньор, а след това да се вземат и нови играчи. Вече ни трябват не 5, а 9 нови. Имам някаква репутация и като футболист, и като треньор. Няма смисъл да се пускаме течението да ни води. В съблекалнята всичко е наред. Доволен съм от 12-те играчи, с които работех през седмицата, но това не е достатъчно. Трябва да се побеждава", сподели още треньорът на "Левски".
 
ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ