Славиша Йоканович даде пресконференция преди гостуването на Славия в мач от 11 кръг на „А“ трупа. Двубоят е в събота (28 септември) от 15:15 часа на стадиона в квартал „Овча купел“. Основна тема на брифинга бе срещата през пролетта, когато двата тима направиха равенство 1:1. След издънката на „сините“ - Лудогорец, спечели шампионската титла.

„Ясно е, че този мач няма как да бъде забравен, но би трябвало утре да го забравим между 15:15 и 17:00 часа. Казах на моите футболисти, че последният мач, който изиграхме, може да ни даде грешна представа. Не съм казал, че сме играли зле в последния мач, но казвам, че не ни е достатъчно за утрешния двубой. Няма смисъл да мислим за предишната среща със Славия. Във футбола отмъщението не стои на дневен ред. По-добре е да видим как ще се представим утре, а не да мислим за предишния мач. Ако самия аз мисля, как да забравя предния мач, нямаше да бъда концентриран и да работя толкова добре. Истината е, че този мач през пролетта има история от близкото минало, която сега не бива да ни интересува. Отиваме да победим. Наясно сме, че Славия е по-силен отбор в сравнение с тези, с които играхме в последните два-три мача“, заяви Йоканович.

Сръбският треньор на „Левски“ захапа и вратаря на „белите“ Георги Петков. „Всички сме юноши на някой отбор, до колкото знам в Славия има още футболисти, които са минали през „Левски“, освен Атанас Курдов. Това, което забелязах и ми хареса е дясната ми страна. Галин Иванов е много силен и качествен играч, доколкото знам и той е бил в „Левски“. Курдов е много опасен в наказателното поле, пласира се добре и никога не стои с гръб към вратата. Изключително е опасен в разстоянието от дузпата до голлинията. Вратарят им е много опитен, разбира отлично как се играе футбол. Ако резултатът е 0:0, ще видим какво ще правим в последните 20 минути (смее се). Той е човек, който знае как се състезава. И той е минал през „Левски“, но го е забравил“, продължи Йоканович.

Припомняме, че именно Георги Петков бе с основна заслуга Славия да измъкне равенството 1:1 с „Левски“ на „Герена“ през пролетта и да подари титлата на Лудогорец. Впоследствие всички от синята общност обвиниха стража, че е направил и невъзможното, за да отнеме златните медали на „Левски“.