Селекционерът на юношеския ни национален отбор до 17 години Йордан Петков похвали момчетата си за представянето на Евро 2022, на което България спечели една точка от три мача. Днес нашите направиха 1:1 с Полша, като много близо до пълния обрат. 

"Доволен съм от играта. Доволен съм от отбора като поведение на терена. Докрай се бориха за победата. Ние бяхме по-добрият отбор, повече доминиращ на терена", каза Петков.

"Доволен съм от момчетата, които влязоха на терена и като титуляри, и като резерви. Ние затова сме отбор. Но исках всички деца да вземат участие, като за съжаление единствено Велизар - нашият втори вратар, не успя да запише минути, да усети тръпката от участие на европейското първенство", продължи специалистът.

"Днес не се възползвахме от нашите възможности. Поляците също имаха, но техните шансове се откриха най-вече заради наши грешки на растежа. Този отбор на България е с голям потенциал. Те пораснаха на квалификациите и на европейското първенство. Мога да кажа, че са вече мъже", добави Данчо Петков.