Спортният директор на "Левски" Христо Йовов заяви, че се надява публиката на „сините“ да удари здраво рамо на тима в утрешното дерби с ЦСКА. Решителният 1/8-финал за Купата на България е от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Началникът в клуба от "Герена" обяви, че футболистите не трябва да получават специална премия за победа над вечния съперник.

„Хубаво е, когато завършваме футболната и календарната година с такова дерби. Хората ще получат още една доста добра доза футбол. Надявам се, че феновете ще ни подкрепят. Чрез вашата медия ми се иска да кажа на запалянковците ни да дойдат и да подкрепят Левски. Нека ние подкрепим отбора, а останалото зависи от футболистите на терена“, отсече пред "Гонг" Бижутера.

„Както знаете ние никога не сме предявявали претенции към съдиите. Откакто аз съм директор в клуба, никога не сме имали подобни проблеми. Добре е за футбола, че ще има и жребий, надявам се, че съдиите отново ще се справят, както го правят в нашите мачове в последно време“, продължи още директорът на "Левски".

Йовов коментира и казуса с Нуно Пинто, който напусна своеволно клуба в навечерието на дербито. „Честно казано хубавото е, че разбрахме, що за човек е. Не става въпрос за мен и ръководството. Става дума за отношението му към неговите съотборници. Нуно игра на добро ниво през полусезона и щеше да е от полза на своите съотборници, а не на мен, както вече казах. Това беше лошо деяние и говори за човека Нуно Пинто. Не смятам, че тази случка е повлияла на останалите футболисти. Надявам се той да си получи заслуженото, каквото зависи от ФК "Левски" ще бъде направено по този въпрос“.

Бижутера сподели любопитно мнение относно премирането на футболистите преди мач с „червените“. „От самото начало го имам като идея, дербита специално срещу ЦСКА да се играят без премии. Това ми се върти в главата и ще се опитам да го наложа. Рано или късно всички трябва да научат какво означават тези мачове. Победата срещу ЦСКА няма цена“, категоричен бе Йовов.

„В интерес на истината настройката в отбора е прекалено добра. Още преди мача с Нефтохимик всички мислеха само за мача с ЦСКА, което малко ме притесняваше. Ние обаче се представихме доста добре и тези притеснения отпаднаха. Момчетата са изцяло концентрирани за мача с ЦСКА и се надявам само да не прегорят, както се казва на футболен език“, завърши спортният директор на "Левски".