Капитанът на "Левски" Христо Йовов не бе много доволен след минималната победа с 1:0 срещу Черно море, тъй като въпреки успеха шансовете на тима му за шампионската титла са минимални. Бижутера изрази и недоволството от факта, че "сините" ще трябва да играят с Берое навръх Великден. Мачът от 23-ия кръг на "А" група е другата неделя от 15:00 часа на стадиона под Аязмото.

"Интересен двубой, отдавна не бяхме правили такъв мач. И двата отбора се опитахме да играем футбол. Имахме повече шансове за победа, накрая всичко това напрежение натрупано през сезона си оказа влияние. Затова на моменти се получаваха тези положения пред нашата врата, но мисля, че "Левски" е по-добрият отбор", заяви Йовов.

"Няма какво да се лъжем. Още след провала в първия пролетен кръг (б.р. - загубата с 1:3 от ЦСКА) шансовете драстично намаляха. Въпреки че сме догонващи, напрежението винаги е при нас. Литекс са спокойни. Ние сме длъжни да побеждаваме. Други са факторите, които нагнетяват напрежението, но всички да са живи и здрави и да подкрепят отбора. Явно имаме доброжелатели, които се опитват да повлияват на "Левски". Между тях сигурно има и левскари, но всеки се бори за място под слънцето", каза Бижутера.

"Да се играят мачове на Великден е пълен абсурд. Разочарован съм. Как е възможно да има такова нещо. Не знам как е в другите страни, но в България не трябва да има мачове на този празник. Аз си мислих, че хората трябва да са си със семействата и в църквите, а не по стадионите", добави Йовов. /БЛИЦ