Капитанът на “Левски” Христо Йовов беше доволен и поздрави съотборниците си за проявения характер за победата с 2:1 над Спартак Търнава в Третия квалификационен кръг на Лига Европа. “Сините” губеха с 0:1 до 89-ата минута, след което реализираха две попадения.

“Мръсен резултат - 2:1, но по-добре от 0:1 или 1:1. Победихме заслужено. Защо да е надценен съперникът, атакувахме постоянно, но трудно стигахме до голови положения. През второто полувреме при второто положение свириха дузпа за съперника. Не мога да кажа, че имаме комфортна преднина, но с хладен ум и горещо сърце може да продължим”, заяви Йовов.

“Имам натъртване на ребрата, надявам се контузията да отшуми и да е най-лекото. Отдавна не сме играли официален мач, публиката беше прекрасна, благодаря им. Това доказва, че когато ни подкрепят и няма освирквания при 0:1, събираме сили и сме способни да обръщаме такива мачове. Не са достатъчни само футболни качества, трябват усилия, дори свръхусилия, за да станем шампиони и да влезем в групите на Лига Европа. Всеки трябва да си направи сметка, че днес направихме най-малкото, остава ни да вървим нагоре”, завърши полузащитникът./БЛИЦ