България и светът проследиха футболното събитие на годината – юбилея на Христо Стоичков „50 години номер 8”. На 20 май футболист №1 на България и носител на най-престижните награди във футбола „Златна обувка” и „Златна топка” събра в зрелищно шоу едни от най-големите световни и родни футболни звезди.

Над 40 000 души проследиха събитието на националния стадион „Васил Левски”, а повече от 1 милион бяха приковани към малкия екран и ефира на bTV Action. Това отрежда първо място по гледаемост на канала, който проследи историческото събитие с 34% от телевизионната аудитория. Пикът на зрителски интерес е в 22:17 ч., когато броят на зрителите достига до 1 милион и 228 хиляди души.

Два часа преди събитието, точно в 18.00 часа, bTV Action даде старт на специалното студио от стадион „Васил Левски”, посветено на Христо Стоичков. Пред спортните репортери застанаха семейството, близки, приятели и най-големите футболни величия и гости на събитието.

Придвижването на двата отбора от хотела, качването в автобусите, пътуването до стадиона, настроението в съблекалните, както и пожеланията, и коментарите на гостите, споделени пред водещия Йордан Георгиев, бяха проследени от близо 400 хиляди зрители.

ВСИЧКО ЗА ЮБИЛЕЯ НА ХРИСТО СТОИЧКОВ - ТУК !!!