Уредникът на „Музея на спортната слава на ЦСКА“ Христо Христов, който днес навършва 70 години, ще отбележи празника със семейството си. Утре обаче ще събере за обяд 20-30 легенди на „червените“ на „Армията“.

Христов, известен като Чичо Граф, е роден на 3 юли 1952 г. и завършва висше образование по икономика в Ростов на Дон (Русия). Има дъщеря, която живее в САЩ. Там са и двамата му внуци. Заради това често пътува до Щатите.

Закърмен е с “армейската” идея откакто се помни. Според легендата първата му дума била ЦДНА. До момента е посетил близо 700 мача на „армейците“ в България и чужбина. Нищо, ама нищо не може да го спре. Той е на “Анфилд” още през март 1982 година, когато ЦСКА пада с 0:1 от Ливърпул в онзи луд четвъртфинал за КЕШ. Той е и сред 70-те хиляди на “Васил Левски” две седмици по-късно, когато “червените” късат главата на европейския футболен крал.

Не само е страстен колекционер, а и издател на редица материали за клуба. През февруари 2021 г. оглави „Музея на спортната слава на ЦСКА“, където наследи доайена Александър Манов, който почина в края на 2020 г.