Президентът на “Ботев” (Пловдив) Юли Попов заяви, че тимът е търсил опитен специалист, който обича атакуващия футбол и затова са избрали Ферарио Спасов. Това той направи на днешната пресконференция, на която официално бе представен новия наставник на пловдивчани.

„Търсехме спец с опит в големи отбори, човек с големи разбирания, с атакуващ футбол. Важно бе за нас, че той работеше в ДЮШ на Литекс. Най-вече зажаднял за професионален футбол качествен треньор”, обясни Попов. Феро поема "Ботев" с договор за 2 + 1 години.

„Марин Бакалов имаше най-тежката участ от метаморфозата в "Ботев". Върху него се изля най-големия негативизъм в последните месеци, но той ежедневно работеше за "Ботев" и има основана заслуга за възкръсването на клуба. Предложена му е подходяща работа, но той е поиска отпуска”, заяви още президентът на “Ботев”.

„Кривия е млад и амбициозен, като му казахме за този пост той първо изгуби дума, което е нетипично, но след 2 часа ми се обади и прие работата. Предложихме му този пост, макар, че той може да си играе и до 60 години”, завърши президентът на “канарчетата”.