Андреас Васев напусна Пирин (Благоевград) и се прибра в родния си Перник. Юношата на „Левски” изкара цялата подготовка при "орлетата". В последния момент обаче той е решил да се прибере в Перник, след като баща му Юри Васев стана наставник на Миньор. В хода на подготовката Йордан Самоковлийски залагаше най-вече на Антонио Хаджииванов и Димитър Благов, като външни полузащитници и това също може да е повлияло за решението на Андреас, пише е-79.

Преди това в началото на юни брат му Божидар Васев също си тръгна от Пирин (Бл). Младежкият национал подписа за 3 години с „Ботев” (Пловдив) и беше преотстъпен на сателита на "жълто-черните" - втородивизионният „Раковски”. Двамата братя Васеви дойдоха през зимната пауза в Благоевград и направиха силен пролетен сезон.

Почти сигурно през уикенда „орлетата” няма да играят друга контрола. В първия кръг на Югозападната "В" група Пирин (Бл), както и през миналата година - ще гостува на Струмска слава (Радомир). Миналия август двата отбора направиха атрактивно 4:4.