Септември (София) ще се изправи следващата сряда срещу ЦСКА на финала на областните квалификации на зона "София" за Купата на България. Тимът на Николай Митов отстрани драматично Витоша (Бистрица) с 8:7 след дузпи, след като в редовното време резултатът беше 3:3.

Малко преди да изтече половин час от началния съдийски сигнал, "бистришките тигри" поведоха в резултата. Стоян Георгиев асистира на Мирослав Тодоров, който реализира за 1:0. Само три минути по-късно Антонио Павлов отбеляза първото от трите си попадения в редовното време. Един час след началото на двубоя воденият от Костадин Ангелов Витоша (Бистрица) стигна до преднина от 3:1 след два гола на Александър Александров.

Юношата на "Левски" Антонио Павлов намали на 2:3 в 76-ата минута, а секунди преди края на редовното време Борислав Георгиев го повали за дузпа, която голмайсторът хладнокръвно реализира за 3:3.

При дузпите Стоян Георгиев, Кристиян Кочилов, Александър Александров и Мирослав Тодоров бяха точни за Витоша. Четвъртата дузпа се оказа ключа към изхода на срещата, след като Емил Петров спаси удара на Ангел Стоянов. Антонио Павлов и още четирима от съотборниците му бяха безпогрешни от бялата точка и Септември ликува с крайния успех.

Само преди дни тимът на Николай Митов загуби с 0:3 от ЦСКА в първенството на Югозападната "В" група, а следващата сряда двата отбора ще спорят и за Купата на България.




ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА