Юношата на Интер Даниел Маа Бумсонг, който се очакваше да пристигне на проби в Левски, няма да бъде тестван утре в контролата на "сините" срещу Монтана.

Първоначално трябваше 22-годишният дефанзивен халф от Камерун да дойде на тестове по време на паузата за мачове на националните отбори. Информацията за пристигането му бе обявена точно преди месец, когато Ратко Достанич още бе треньор на шампионите на България, информира "24 часа". Тогава стана ясно, че ако наставникът на "сините" одобри Бумсонг, той ще акостира веднага на "Герена" като свободен агент.

Към момента обаче стана ясно, че няма да идват играчи на проби. Селекцията ще е приоритет на Георги Иванов, но ще бъде съгласувана и с избрания нов треньор. Засега за фаворит за наставник се смята 39-годишният поляк Чеслав Михниевич.

В утрешния спаринг на Левски срещу Монтана на "Георги Аспарухов" няма да играе Йордан Милиев. Той има спазъм в задната част на бедрения мускул на единия крак и ще получи почивка. Милиев получи и повиквателна за националния отбор, но контузията го спря от участие в контролите срещу Шахтьор (Донецк) и Малта. /БЛИЦ

Това е Бумсонг

Даниел Маа Бумсонг е роден на 20 март 1987 в Нгамбе, Камерун. Висок е 186 сантиметра и тежи 77 килограма. Преминава през юношеските формации на Интер, като дебютира за първия състав на 30 ноември 2005 срещу Парма (1:0) в мач от турнира за Купата на Италия, а първият му мач (който се оказва и последен с екипа на Интер) в Серия "А" е на 7 май 2006 - срещу Сиена (1:1). Бумсонг има и един мач за Шампионската лига - срещу Рейнджърс, на 6 декември 2005. Печели Примавера (Италианското първенство за юноши) през 2006 година, както и Серия "А", Купата на Италия и Суперкупата като част от шампионския тим на "нерадзурите" през сезон 2005/06. През 2006/07 преминава първо под наем в Тревизо, а след това - през януари 2007, става част от сделка, според която Тревизо и Интер си поделят правата върху играча. Впоследствие преминава в Пистоезе, където изиграва два мача. В момента е под наем в Родиго, но от този сезон напуска тима.