Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Крилото на "Левски" Симеон Райков получи наградата си за на най-добър играч на 2-ия кръг в "А" група. 22-годишният футболист вкара 2 гола за победата с 3:1 срещу "Ботев" (Пловдив), като обясни, че срещата с "жълто-черните" и отбелязаните попадения са били по-специални за него, защото е юноша на Локомотив (Пловдив). Райков дори каза, че е загърбил вирусното си заболяване преди мача, като е счел за нужно, че трябва на всяка цена да излезе на терена срещу "канарчетата".

"Радвам се, че получих наградата. Тя е плод на работата на целия отбор. Надявам се да продължаваме да побеждаваме и да радваме феновете. Срещу нас всички се хвърлят. Не можем да подценим никого, защото играем мач за мач и винаги търсим победата. Надявам се, че ще бием и Монтана", коментира Райков.

"Не очаквах да вкарам тези голове на "Ботев", но така се получиха нещата. Радвам се, че ми се дава шанс. Дано да оправдавам доверието", сподели пловдивчанинът, който е ставал шампион на България по снукър, а преди идването на "Герена" беше футболист на "Ботев" (Враца).

"Беше нужно време да се сработим и да заиграем като отбор. Радвам се, че вече се получава и дано да заиграем още по-добре. Жалко е, че отпаднахме от Сараево. Щеше да е хубаво пак да напълним стадиона. Надявам се да станем шампиони. Справихме се с това положение заради спокойствието в отбора. Трябва да вървим само нагоре и да радваме феновете. "Левски" е голям клуб заради тях", допълни крилото.

"Юноша съм на Локомотив (Пловдив) и затова беше важно за мен да играя срещу "Ботев", въпреки че бях болен преди мача. Докторът ми даде лекарства и излязох на терена. Тези голове са по-различни, а и изказванията им преди мача ни мотивираха допълнително", каза още Симеон Райков.

"Никога не съм мислил да напусна "Левски". Най-трудният ми период бяха предишните шест месеца, когато не ми се даваше шанс. Това беше изцяло решение на тогавашния треньор. Не знам нищо за повиквателна от националния отбор. Сега мисля за мача с Монтана. В "Левски" винаги има напрежение, защото хората очакват най-доброто от нас", добави крилото, споделяйки още, че няма информация дали Любослав Пенев ще му прати повиквателна за предстоящите световни квалификации с Италия и Армения.