Юношите на България до 19 години направиха нова важна стъпка по пътя към Евро 2014. Младите "лъвчета" завършиха 1:1 с Гърция във втората си среща от квалификациите. По този начин те остават лидер в групата заедно с днешния си съперник. Двата тима имат по 4 точки, а Словения и Албания са с 0 преди мача помежду им. Първите два тима от всяка група се класират за същинския етап на квалификациите за европейското първенство. В неделя възпитаниците на Александър Димитров играят с Албания в Ловеч. В първия си двубой те надвиха Словения с 2:1 и се нуждаят от само точка, за да продължат напред.

Днешният мач в Севлиево започна лошо за България, след като южните ни съседи поведоха в резултата още в 21-ата минута. Анастасиос Дионис бе автор на попадението. "Лъвовете" изравниха в добавеното време на първото полувреме чрез нападателя на Литекс Кирил Десподов след подаване на Александър Василев.

През второто полувреме Анастасиос Донис при всяка възможност създаваше напрежение. На два пъти той стреля от границата на наказателното поле, като Любенов избиваше в корнер. В 68-ата и в 71-ата минута пак той излезе сам срещу българския вратар, но Любенов имаше късмет, че топката не попадна в мрежата му.

Лошата новина за България дойде след контузията на голмайстора Десподов, който напусна терена в 54-ата минута.

БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ 1:1
0:1 Донис (21) 1:1 Десподов (45)


БЪЛГАРИЯ: Любенов, Попов, Гълъбов, Хубчев, Василев, Радослав Цонев, Витанов (78-Даскалов), Дрянов (61-Стаматов), Минчев, Вутов, Десподов (57-Борислав Цонев)