Локомотив (Пловдив) да не предприема цялостен строеж на стадиона си в парк „Лаута“, а да го направи отделни етапи, за да стигнат обещаните от премиера Борисов 12 милиона лева. Така кметът на Пловдив Здравко Димитров и главният архитект на общината Димитър Ахрянов посъветваха представители на „черно-белия“ клуб на проведена вчера среща, пише „Марица“.

Локомотив има проектна готовност за едната трибуна – „Бесика“. Предстои изготвянето на проекти и за още две – рухналата северозападна трибуна и нестабилната югозападна трибуна. На следващ етап може да се ремонтира и централната трибуна на стадиона, както и да бъде изградена козирка.

Архитект Ахрянов посъветва и Локомотив и Ботев (Пловдив) да изготвят окончателни проекти, които да бъде входирани в общината, защото всяко изменение в него след това ще води до промяна на условията на обществената поръчка и ще причини сериозно забавяне. От Община Пловдив се ангажираха и със съдействие за бързо уреждане на казуса с 47-те декара за спортна база на „черно-белите“ в жилищен район „Тракия“.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020