ЦСКА няма да може да разчита на Жуниор Мораес в мача за Суперкупата с Литекс. Мачът е в събота в Бургас от 21 часа. Ситуацията около картотекирането на бразилеца продължава да е изключително сложна, тъй като той все още води спорове с бившите си клубове Глория Бистрица и Металург Донецк. Преди два дни от Борисовата градина изтече информация, че нещата вървят към благоприятен край. Днес обаче се разбра, че е точно обратното.
 
“Мораес няма право да играе в официални срещи, докато неговият казус не бъде разрешен”, лаконично заявиха от Борисовата градина. Още при пристигането на нападателя БЛИЦ написа, че той най-вероятно няма да остане в ЦСКА, тъй като Стяуа иска да го вземе под наем. Мораес обаче не е изчистил отношенията с бившите си отбори, което прави бъдещето му неизвестно на този етап.

Мораес съди Глория във ФИФА за 6 неполучени заплати. Футболистът претендира, че не е взимал месечното си възнаграждение от януари, което му дава право да напусне румънския тим само с предизвестие, както е станало. Румънците оспорват, че той е напуснал неправомерно. Световната централа трябваше да се произнесе на 10 юли, но отложи отговора си.
 
Спортният арбитражен съд в Лозана пък трябва да разреши спора между Глория и Металург. Мораес игра в Украйна за последно, като Бистрица си търси неизплатената трансферна сума, която е трябвало да бъде преведена 10 работни дни след преминаването на футболиста в Донецк. Докато тези два въпроса не се разрешат, Мораес няма право да играе в официални мачове.
 
Иван Бандаловски също ще пропусне мача с Литекс край морето. Защитникът не е напълно възстановен от травмата, попречила му да проведе пълноценна подготовка на лагера в Холандия.    
 
“Армейците” тръгват утре сутринта за Бургас, където следобед ще имат открита тренировка.