Треньорът на Славия Златомир Загорчич говори преди малкото столично дерби с Локомотив (София), което е в петък от 17:30 часа в "Надежда".

Според наставника на „белите“ "железничарите" имат опитни състезатели и трябва максимално раздаване, за да се вземе победа. Загорчич разказа и за срещата с президента на клуба Венцеслав Стефанов. Двамата обсъждаха бъдещето на треньора след тежката серия от три поредни загуби, прекъсната срещу Арда в миналия кръг (1:0). По думите на Заги са „изпили три ракии и са се разбрали“.

„Дерби като дерби, един труден мач. Надяваме се да го изиграем силно. Ако имаме възможност да спечелим точките, ще е идеално за нас. Със сигурност ще търсим точките в този мач“, каза Загорчич пред Дарик радио и dsport. 

„Не знаем след колко време Иван Минчев ще е на разположение. Поне един месец ще трябва да почива. Не съм наясно точно кога ще започне. Надявам се колкото е възможно по-бързо да се оправи. Ще имаме нужда от такъв футболист като Минчев“, каза треньорът на "белите". 

„Противникът беше по-силен и загубихме мачовете (три поредни). Аз се надявам срещу Локомотив да се получи хубав мач. Моето желание е и съм убеден, че ще го направим, е да спечелим. Всеки един мач носи различни неща. Ние сега не мислим изобщо за мача за Купата, мислим за утрешния двубой. За мача за Купата ще говорим преди него“, сподели треньорът на Славия.

„Локомотив (София) има опитен отбор, добри футболисти и футболисти, които винаги знаят какво и как да действат на терена. Няма да е лесен мач. Ние просто трябва да се раздаваме максимално. При това положение имаме възможност да спечелим точки“, продължи той.

„Говорихме си с господин Стефанов. Изпихме три ракии и бяхме спокойни. Дали идва навреме паузата за национални отбори? Такава е програмата. Време или не, няма значение. Тренираме си през цялото време, даже и през тази почивка. Нормално нещо. Във футбола е задължително като играе националният отбор да има пауза за клубните отбори. Ние ще гледаме да се подготвим още по-здраво и да продължаваме да побеждаваме“, каза още Златомир Загорчич.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023