Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич призна в предаването "Домът на футбола", че наблюдава голяма психическа умора у футболистите си, но все пак вижда голям потенциал в отбора. Неговият тим ще играе решителни мачове с Нефтохимик за оставане в Първа лига.

"Поех тима на Славия, защото вярвам на себе си и познавам си хората в тима. Всяка промяна на треньора се отразява на футболистите, които опитват да се доказват. Те изиграха много силен мач в Горна Оряховица и съм доволен от това, което показаха на терена. Надявам се в следващите мачове пак да е така", заяви Загорчич.

" Наблюдавам умора в играчите, а ни предстоят и мачове през няколко дни. Надявам се обаче тя да изчезне и да победим Нефтохимик", добави сърбинът с български паспорт.

"Казах на футболистите, че имат качества и че трябва да се превърнем в колектив. Някои неща, които ги прилагам на терена и на скамейката по време на мач, ги взимам от различни треньори - това, което ми харесва и мисля, че футболистите могат да го направят на игрището. Философията, която прилагам, е офанзивният футбол. С много бързи атаки и много добре да се защитаваме.

От Люпко Петрович научих много. Той е много голям треньор. Ние работихме заедно в Литекс. Просто всичко, което прави по време на тренировките, мачовете и лагерите, го прави страхотно.

Сигурен съм, че ЦСКА ще успее да се превърне в конкуренция на Лудогорец на 100%. Дали ще е Литекс, или ЦСКА, клуб, с който Гриша Ганчев се заеме, както и хората, които са около него във футбола, ще успее да се справи", убеден е бившият защитник на "оранжевите".

"Дебютирах за националния отбор на България, когато бях на 30 години. Имахме добри футболисти и успяхме да се класираме на Европейското първенство през 2004 в Португалия. Малшанс ни попречи, но нямахме опит в такива силни мачове. Сега отново има смяна на генерацията и затова е малко по-трудно, но се надявам България да се класира за Мондиала в Русия. Щом сме били холандците, просто трябва да продължим по същия начин”, завърши Заги.
Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига