Треньорът на Литекс Златомир Загорчич обяви, че пред тима не е поставяна целта да стане шампион. Днес "оранжевите" отлетяха за Анталия, където ще протече втората част от подготовката им. Националът Станислав Манолев също отпътува с Литекс, като Загорчич сподели, че не е изключено той да остане в тима за пролетта.

"Ще действаме, както през миналия полусезон – играем мач за мач. Целта ни е една – класиране за евротурнирите. Шампионската титла не ни е поставяна като цел. Предстоят ни пет сериозни контроли, които ще покажат в какво състояние сме. Ще се опитаме да подобрим и изчистим играта си, да усъвършенстваме стила, с който искаме да играем в първенството", сподели Загорчич.

"Доволен съм от свършеното по време на първия лагер в Гърция. Наблегнахме повече на силовите занимания. Момчетата се влагат добре в тренировките, всички са здрави, дано да бъде така и за в бъдеще. Единствено Армандо Ваюши е с лека контузия", каза сърбинът.

"Дойдоха четирима футболисти (б.р - Иван Горанов, Данило Асприля, Пламен Николов и Том). Двама от тях са играли в Литекс и са добре познати на всички. Няма да има напускащи. Все пак ще продължим да залагаме и на момчетата от Академия Литекс. Сега просто конкуренцията в състава ще бъде по-сериозна, а това е по-добре за отбора. Манолев пътува с нас за Анталия и ще тренира с Литекс. Чака нещо от чужбина, но ако не стане, може да продължи кариерата си в Литекс", сподели Загорчич.

"Бодуров имаше индивидуални тренировки, за да навакса пропуснатото. Сега пътува с нас и е част от Литекс. Да се надяваме, че оттук нататък всичко с него ще бъде нормално", каза още наставникът на лидера в "А" група.

Лагерът на Литекс в Турция ще продължи до 9 февруари. "Оранжевите" ще използват за своя база хотел "Кремлин" в курорта Кунду.

В предварително плануваната програма са заложени 5 контроли, като първата е на 30 януари - срещу шампиона на Сърбия Партизан. За 3 февруари е предвиден спаринг с руския Амкар (Перм). На 5-и Литекс среща полския Погон Шчечин, а ден по-късно съперник ще бъде сръбският Ягодина. Последният двубой на "оранжевите" в Турция ще е на 8 февруари - срещу словенския първенец Марибор.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA