Старши треньорът на Лудогорец Захари Сираков открои доста от проблемите пред тима след победата с 1:0 в гостуването на Берое в мач от 6-ия кръг на първенството.

„Най-важното днес бяха трите точки. Много трудно се играе, когато противникът се защитава 5-4-1. Не успявахме да използваме празните пространства. Мисля, че пред нашата врата нямаше сериозни положения. Ние създадохме ситуации, ударихме греда и мачът можеше да се развие по друг начин.

Изненадан съм, че след като вкарахме гол, бяхме нервни и не можехме да държим топката. Може би, това е очаквано, тъй като след европейски мач е трудно момчетата да превключат на режим първенство“, заяви Сираков минути след края на мача в Стара Загора.

„Днес направихме доста промени, все още няма стиковка с някои момчета. Аз давам шанс на всички футболисти, важно е те да го използват. За в бъдеще ще решавам кои да вземат участие“, каза той за ротациите.

„Това е още един мач, който трябва да отидем и да изиграем на ниво. Тази година гостуванията са проблем за нас и трябва да вземем насериозно този мач, защото имаме върху какво да работим“, каза Сираков за предстоящия реванш срещу Петрокуб.

„Не знам, ще се съберем и ще анализираме. Отборът като Лудогорец трябва и у дома, и навън да показва добра игра. В домакинството с Петрокуб видях много хубави неща, докато днес тях ги нямаше“, категоричен бе младият треньор.

„Не знам какво е състоянието на Антон Недялков, докторът ще каже“, призна той за състоянието на напусналия преждевременно мача Антон Недялков.

„Няма разговори, гледам докато съм тук, да вземаме максимума точки, за да може отборът да е в Лига Европа“, завърши той по повод бъдещето си.