България приема Люксембург днес от 21:45 часа в първа квалификация за световното първенство в Русия през 2018 година. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

За пореден път започваме нова квалификационна кампания с надеждите за промяна. Селекционерът Ивайло Петев залага на доста променен състав, като част от футболистите за първи път попадат в националния отбор. Футболната общественост очаква сигурна победа над един от аутдейдерите в групата. Футболистите и треньорът бяха предпазливи в изказванията си и се застраховаха, че нивото на нашия отбор е такова, че на този етап не можем да считаме за сигурна победа срещу нито един противник.

В нашата група са още Франция, Холандия, Швеция и Беларус. Победителят се класира директно за световното първенство, а вторият отбор ще играе плейоф.

Очаква се Ивайло Петев да заложи на Владислав Стоянов на вратата. Страхил Попов, Иван Иванов, Димитър Пиргов и Антон Недялков ще са четиримата в отбрана. Светослав Дяков ще си партнира с Ивайло Чочев в средата на терена, а тримата пред тях ще са Михаил Александров, Георги Миланов и Марселиньо. Сам на върха на атаката ще действа Ивелин Попов. Има вариант, при който Светослав Дяков е сам в центъра на терена, а пред него действат Марселиньо и Георги Миланов, а по крилата Мишо Александров и Ивелин Попов. На върха на атаката тогава ще бъде Димитър Рангелов.

България - Люксембург
Днес от 21:45 часа
Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Гедиминас Мазейка (Литва)
Пряко по БНТ
Вход - 10, 15, 20 лева

Вероятни състави:
България: Владислав Стоянов, Страхил Попов, Иван Иванов, Димитър Пиргов, Васил Божиков, Ивайло Чочев, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Георги Миланов, Ивелин Попов
Резерви: Божидар Митрев, Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Илия Миланов, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Георги Костадинов, Александър Тонев, Мартин Райнов, Тодор Неделев, Георги Божилов, Димитър Рангелов
Контузен: Живко Миланов; Наказан: няма
Селекционер: Ивайло Петев

2_13.jpg Люксембург: Жубер, Янс, Мартинс, Шано, Карлсон, Филипс, Жерсон, Мутш, Да Мота, Жоаким, Турпел
Резерви: Морис, Латерца, Делгадо, СДакрас, Симон, Хол, Яниш, Малже, С. Тил, В. Тил, Вейга, Девил, Бенси
Контузени: няма; Наказани: няма
Селекционер: Люк Холц

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​