Централният бранител на Лудогорец Игор Пластун даде интервю пред Диема Спорт. Украинецът направи интересно изказване по адрес на своите бразилски съотборници.

"Играх достатъчно в Украйна. Дойде моментът да премина в чужбина. Точно тогава дойде и предложението на Лудогорец, което напълно ме устройваше. Бях наясно, че ще трябва да играя в първенство, по-добро от украинското, и в отбор, който гони високи цели. 

Харесва ми животът в Разград. Имам хубав дом, а и природата е чудесна. В Украйна живеех в голям град като Киев. Тук е по-малък град, но това си има и плюсове: всичко е спокойно. Това ми допада. Отразява се добре и на семейството ми. В крайна сметка съм тук, за да играя футбол и това ми помага, заяви Пластун.

- Първенството на Украйна сега и преди 5 години практически са две различни неща. Преди 5 години нивото беше по-високо. Имаше много по-силни футболисти. В този момент то е по-слабо. Ако го сравним с българското, като цяло двата шампионата са на едно ниво. В Украйна играех за отбор без големи амбиции. Там играехме различен футбол от този, който се практикува в Лудогорец. Амбициите на клуба бяха други. Тук футболът е доста по-атакуващ, има и тактика. Като цяло двете първенства са на едно ниво.

Както в Украйна, така и в България има много чужденци. Бих казал така: когато в даден тим има един бразилец, нещата са добре. Когато са двама обаче, не е толкова добре. Трима и повече – това означава катастрофа. Сега в Лудогорец има десетима бразилци и нямам проблем с нито един тях. Харесвам философията им, играят красив футбол. Всички бразилци в Лудогорец са на високо ниво, отговарят на критериите в клуба за добри играчи. Това че има много бразилци и други чужденци тук като цяло се отразява добре върху първенството в България.

Не е етично да коментирам дали обичам за играя с Козмин Моци. Старши треньорът решава всичко – дали да гласува доверие на мен или на някой от останалите. Няма как аз да дам отговор на този въпрос. Моци обаче е прекрасен човек, един от лидерите на отбора. Поддържа добри отношения с всички. Ние сме отбор от играчи с много различни националности. Атмосферата е добра и това поддържа духа на високо ниво. И с Моци, и с Паломино съм в добри отношения. Това, че има честна конкуренция помежду ни, е добре. Оттам нататък треньорът решава кой ще играе."


 

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига