Халфът на белгийския Стандарт (Лиеж) Айзък Прайс смята, че "духът на отмъщението ще витае във въздуха утре вечер", когато Северна Ирландия приема България в среща от 4-ия кръг на група С3 на турнира Лига на Нациите.

В двубоя между двата отбора миналия месец българите спечелиха с 1:0 в Пловдив, където гостите смятат, че са се изправили срещу "враждебна атмосфера". Нищо такова не можеше да се каже за съботното им гостуване срещу Беларус в Унгария, провело се без фенове поради решение на УЕФА.

Но след след съботната тишина, 21-годишният халф каза на днешната пресконференция, че "очаква "Уиндзор Парк" да се разтърси за решаващия сблъсък с България". Иначе отборът на мениджъра Майкъл О"Нийл щеше да излезе начело в групата, ако беше победил Беларус, вместо да се задоволява с 0:0. Още повече, че два часа по-рано без голове приключиха България и Люксембург в другата среща от групата.

Северна Ирландия не успя да се възползва от многобройните положения, създадени през първото полувреме в Залаегерсег, заради което остана на трето място на точка зад двата си опонента в този прозорец за мачове на националните отбори.

"Да, мисля, че има малка настройка на отмъщение в отбора. Чувствахме, че не е трудно, но в края на мача бяхме разочаровани, че не взехме нищо от него. Определено игрището в Пловдив не беше страхотно, но това не може да бъде истинско извинение. Просто направихме грешка за гола на България и след това не успяхме да се възползваме от шансовете си", каза още Прайс.

"Искаме да ги победим в Белфаст. Очакваме с нетърпение мача, да излезем на терена и да покажем добра игра", добави той.

Относно атмосферата в България, наречена от местните журналисти "плашеща", Прайс добави: "Мисля, че има определени отбори в чужбина, където имат така наречените "Ултрас-фенове". Имаме ги в Белгия, където аз играя, и е малко смущаващо, особено когато не сте свикнали.

Ние също водим фенове, които навсякъде ни подкрепят. Дори в Казахстан, бяха страхотни. Така че искаме да ги зарадваме. Винаги, когато съм играл на "Уиндзор Парк", атмосферата е била на високо ниво и вярвам, че утре също ще бъде разтърсваща", завърши полузащитникът, който има 15 мача и 2 гола за Северна Ирландия.

Срещата утре започва в 21.45 часа българско време с главен съдия Жером Брисар (Франция). Преди четвъртия кръга в групата България и Беларус имат по 5 точки, Северна Ирландия е с 4, а Люксембург има 1.