Двама ултраси от агитката на Цървена звезда може да лежат в затвора по 3 години. Това стана ясно след повдигнато обвинение от Прокуратурата в Несебър, след като фенове вилняха два дни из Слънчев бряг преди мача с Лудогорец (2:2). При повече доказателства в съда могат да бъдат привлечени и още от привържениците на сръбския шампион.

Към наказателна отговорност е привлечен Урош Й. на 31 години, затова че на 26 юли около 7.00 часа в “Слънчев бряг“, близо до хотел „Вайълет гардън“ по хулигански подбуди, причинил на двама мъже, от Пловдив и Смолян, леки телесни повреди, изразяващи се във временно разстройство на здравето. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 3 години.

Пред съда ще се изправи и 30-годишният Неманя С. По същото време, до дискотека „Викинг” в курортния комплекс той ударил с палка по главата бургаски полицай и му причинил напречна теменно-тилна рана, а на друг мъж, дошъл да помогне на униформения, нанесъл лека телесна повреда – отново удар по главата с палка. За тези две деяния той може да получи от 1 до 5 години затвор. Двамата сърби са задържани за 48 часа.