Треньорът на "Ботев" (Враца) Антони Здравков даде пресконференцията си преди важния мач утре с Монтана. Двубоят от 29-ия кръг на "А" група е от 18:00 часа на стадион "Христо Ботев", като домакините се нуждаят на всяка цена от трите точки, тъй като водят люта битка с Локо (Сф) за оставане в елита.

Спецът коментира и появилите се слухове, че "железничарите" ще стимулира финансово Монтана.

"След като имат пари в повече да ги дават на други отбори, да ги дават. Ние познаваме Монтана и едва ли парите ще ги направят по-силният отбор, затова всичко зависи от нас", каза Здравков.

"Очаквам единствено да победим без значение, с един или два гола, или с три, или в 5-ата, 25-ата минута. Мач, в който сме изправени пред дилемата да останем в играта или още в този кръг при добро стечение на обстоятелствата да останем в "А" група. Най-важното е да спечелим срещата, защото това е рубиконът. Без победа над Монтана шансовете са ни много малки", сподели наставникът на "Ботев" (Враца).

"Освен наказанието на Ицо Митов, който получи червен картон, според мен несправедлив, контузията на Куанг не отшумява. Имаме и други дребни проблеми. Но се надявам, че ще вдигнат самочувствието и футболистите на обезболяващи, но да вземат участие в този важен мач. Яначков още не е в оптимална форма, тренира с отбора от една седмица. Ако се наложи и той може да влезе, има достатъчно опит“, добави треньорът на "Ботев" (Враца), който призова феновете да напълнят стадиона утре.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ