Руският Зенит (Санкт Петербург) е на път да привлече няколко футболисти на Локомотив (Пловдив). Новината далеч не е толкова ексклузивна, тъй като не става дума за предстоящи трансфери, съобщава фенсайтът на "смърфовете" lportala.net. Заради мачове в различните национални гарнитури, отборът на руския мултимилионен тим е в подчертано камерен състав и това затруднява максимално треньорът Лучано Спалети.

По тази причина именитият наставник е потърсил помощ от пловдивския клуб, който му направи добро впечатление по време на изиграната преди четири дни контрола, която "смърфовете" загубиха с 1:2. Спалети се нуждае от половин отбор футболисти за постовете на централните защитници, левия и десния бек, както и от един халф. Ето как, ако треньорът Неделчо Матушев прецени ще може да услужи с няколко свои футболиста, които да обкелат синята фланелка с рекламата на "Газпром" повреме на утрешния мач на Зенит със Спарта (Прага).

С най-големи шансове да вземат участие в контролата на руския гранд с чешкия са Ненад Лукич, Дани Кики и Драги Коцев.

"Смърфовете" проведоха две тренировки днес, като извън основната група останаха защитниците Джереми Родригес и Пламен Крачунов. Лекуващият се от настинка Габор Ерош вече се готви наравно със съотборниците си и най-вероятно утре сутрин ще запише игрови минути по време на последния мач от турнира Марбея Къп 2010 срещу Зестафони. Срещата е от 12:30 часа българско време. /БЛИЦ