България загуби от Румъния с 3:4 след дузпи полуфиналната си среща от Европейското първенство по мини футбол в словашкия град Кошице и ще играе в мача за бронзовите медали срещу Казахстан утре.

Националите ни изиграха страхотен мач и бяха много близо до победата срещу румънците, а редовното време завърши 0:0. През целия двубой северните ни съседи играха много грубо.

В началото головите положения липсваха, а в 10-ата минута вратарят Тодор Малинов получи удар и се хвана за гърба, но показа характер и продължи двубоя. Секунди по-късно румънците бяха близо до гол след подаване от тъч и удар с глава, но топката премина встрани от вратата.

Румънците на няколко пъти влязоха доста твърдо, дори грубо в краката на наши футболисти, а в 25-ата минута вратарят Малинов отново бе ударен умишлено, но отново провинилият се футболист не бе санкциониран с жълт картон. Три минути след това България достигна до първото опасно положение в мача, но удар на Филипов прати топката над вратата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 44-ата минута Костадинов подаде към Иванов от свободен удар, а той шутира мощно, но след рикошет се стигна до корнер. Националите ни имаха късмет в 48-ата минута, когато удар отдясно мина близо до нашата врата. В последната минута на редовното време румънски футболист направи бодичек на Филипов точно пред погледа на съдията, който най-накрая показа жълт картон.

При изпълненията на дузпите по-хладнокръвни се оказаха румънците и те победиха с 4:3. Гуджев, Александров и Милушев се разписаха, а Костадинов прати топката встрани от вратата.

Една от сензациите на Европейското първенство, Азербайджан, хвърли поредна бомба, след като обърна до 3:2 Казахстан и ще играе срещу Румъния на първи финал в историята си.