Футболистът на Черно море Марио Жардел даде интересно интервю пред авторитетния лисабонски вестник "О Жого". Легендарният голмайстор, който е двукратен носител на "Златната обувка", сподели мнението си за Левски. Както е известно, на "сините" предстои гостуване на Спортинг във втория мач от Група "C" на турнира Лига Европа. Срещата в Лисабон е на 30 септември от 22:05 часа.

В периода 2001-2003 година Жардел играе за Спортинг, като се представя отлично, записвайки повече голове от мачовете си - в 49 двубоя вкарва 53 попадения.

"Той отново играе със зелено-бялата фланелка. Пак носи екипа с номер 16, но в българския Черно море", започва материалът на "О Жого".

"В понеделник бяхме ограбени срещу Левски, защото им дадоха несъществуваща дузпа. Спортинг може да победи Левски, но няма да бъде никак лесно. Трябва да се обърне сериозно внимание на лявото крило Жоазиньо, който наистина е много добър. Централният нападател Гара Дембеле се намира в страшна форма. Левски е голям отбор. Ще бъде труден мач и Спортинг трябва да подходи предпазливо", споделя Жардел пред португалското издание.

"Срещу нас играха със схема 4-3-3, но предпочитаха контраатаките, защото бяха гости. Обикновено играят интересно и с по едно докосване на топката. За да спечели мача с Левски, Спортинг трябва да се подготви много сериозно. В България Левски е голям клуб, много организиран, но може би не е на нивото на Спортинг. Възнамерявам да пътувам до София за мачовете на Левски със Спортинг и на ЦСКА с Порто. Хващам самолета и след половин час съм в столицата", казва още Жардел, който е играл и в Порто.

При "драконите" минаха най-добрите футболни дни на бразилеца. За Порто Жардел реализира 130 гола в 125 срещи. /БЛИЦ