ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Истински скандал съпътства пресконференцията преди варненското дерби между Спартак (Варна) и Черно море в събота от 15:15 часа.

Докато двамата треньори Тодор Киселичков и Илиан Илиев заемаха места си, в залата се появи и капитанът на "моряците" Васил Панайотов.

Полузащитникът поиска да седне до треньора си, а местен журналист взе стол и му го подаде.

Намеренията му обаче бяха осуетени от водещата на пресконференцията, която на висок глас му се скара с думите "Нали се разбрахме без футболисти" и демонстративно премести стола му при журналистите, където Панайотов все пак се настани.

Двамата треньори видимо останаха учудени от поведението й, но не казаха нищо.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След нетипичната сцена стана ясно, че треньорът на Спартак е решил да не взима играч със себе си, а от Черно море не били информирани за новия формат на пресконференцията. След като страстите се поохладиха, двамата треньори все пак уважиха журналистите и поговориха за мача.

Илиев каза, че иска отборът му да не се поддава на напрежението и допълни, че играчите му трябва да мислят повече на терена.

"За Спартак мога да кажа, че от това, което започнаха и в момента има огромна разлика. В някои мачове имаха малшанс и можеха да отмъкнат точки. Мачовете са много коварни, особено както ние излизаме от водеща позиция, можем само да сме губещи от този мач. С футболистите говорим, че е важно да сме спокойни. Мачът 90 минути не се играе само с желание и еуфория, трябва и да се мисли на терена. Спартак са доста организирани в защита и правят бързи контраатаки, за което трябва да сме подготвени", каза Илиев. 

"Надявам се съдията да е на нивото на мача, да усеща симулации, провокации и т.н. Ако е някой от нашите съдии, които свирят всяко пипане, ще стане хаос. Почне ли се с фауловете, футболът е на второ място. При нас и някакъв друг ВАР е дошъл. Участници сме в това първенство и трябва да приемаме нещата такива каквито са. Откакто съм се върнал в Черно море имаме абсолютната подкрепа на нашите фенове. Надявам се в този мач ние да направим така, че те да се гордеят с отбора си", добави треньорът на Черно море, след което заговори колегата му Тодор Киселичков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

„Надявам се двата отбора да изиграем добър мач, да стане зрелище и по-добрият да победи. За нас е чест и привилегия, ще се подготвим по най-добрия начин за мача. Нека след мача да имаме честта и силите да се погледнем в очите и да бъдем обнадеждени“, започна Киселичков.

„Според мен няма кой знае колко различни неща и нюанси между бургаското и варненското дерби. Никога състоянието на двата отбора не е било водещо. Предполагам и във варненското е така. Ентусиазмът е голям. Доста години не е имало такъв мач. Най-важното е да има феърплей, да има добронамереност, да има футбол“, добави специалистът.

„Черно море е изключително добър отбор. Излишно е да им правя реклама на отбора и треньора. Господин Илиев привлича чужденци на добро ниво. Играят добър футбол, пресират. Изключително добър отбор“, каза още наставникът на „соколите“.

Той коментира и съдийските решение в мачовете на Спартак от началото на сезона: „Ясно е на всички, че в някои от мачовете силно се чувстваме ощетени. Лично аз желая феърплеят да възтържествува в родния футбол и основните лица да са треньорите, футболистите и феновете. Трябва да държим тези хора (б.р. - съдиите) настрани и да не им обръщаме толкова внимание“.

„Мога да говоря за публиката на Спартак. От малко време съм тук, но като футболист съм усещал подкрепата им. Призовавам и в събота да бъдат този състезател, който ни е нужен и да подкрепят с всички цивилизовани действия. Те са нашият 12-и играч и с всеки мач го доказват“, продължи Киселичков.

„Не мога да кажа, че някой твърдо ще пропусне двубоя. Имаме хора с болежки, но се надявам, че ще са на разположение за мача. Срещали сме такива отбори. Ще преценим и конкретно за този мач как ще подходим. Не си мислете, че искаме като вземем топката да им я върнем веднага. Нека видим какво ще поднесат двата отбора и тогава да коментираме“, завърши Тодор Киселичков.
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК