На 10 май в Загреб (Хърватия) се състоя поредната регионална среща на клубове, членуващи в Европейската клубна асоциация от Централна Европа и Балканския регион.

Членството в организацията е на база клубен коефицент в европейските клубни турнири. Като редовни членове от България се явяват "Левски", Литекс, а ЦСКА е асоцииран член.

Домакин на срещата тази година бе Динамо (Загреб), който през месец април тази година отбеляза своя стогодишен юбилей. Лично генералният директор на клуба г-н Дамир Върбанович посрещна всички представители на клубовете, участващи в срещата. Участие в нея като представител на "Левски" взе административният директор на клуба г-жа Галина Костова.

В програмата на срещата бяха залегнали важни проблеми от живота на футболните клубове като претоварения международен календар, застраховането на футболистите, участващи в националните отбори, новите предложения на ФИФА за защитата на непълнолетните играчи, предстоящия 3-годишен цикъл в турнирите на УЕФА Шампионска лига и Лига Европа 2012/2015 г., финансовия Fair Play на УЕФА, социалния диалог и обвързването на клубовете, членуващи в Европейската клубна асоциация с обществено значими проекти.

Организацията, в която членуват 197 европейски футболни клуба, информира представителите на централно-европейските и балкански клубове за създаването на Правно-консултативен отдел, съставен от юристи от най-големите европейски клубове, чиято цел ще бъде оказване на правна помощ на своите членове с цел избягване на все повече увеличаващия се брой дела пред ФИФА и Арбитражния съд по спорта чрез медиация между клубовете и сключването на извън съдебни споразумения за решаване на възникналите спорове. /БЛИЦ