Мениджърът на Спас Делев Николай Жейнов не потвърди, че Спортинг (Лисабон) преговаря за нападателя на ЦСКА. Той обаче информира, че за 22-годишния национал има две оферти и клиентът му наистина е близо до трансфер в силен европейски клуб.

"В момента има две реални оферти за Спас. Те са от по над 1 милион евро. До 3-4 дни може да се реши нещо, което да бъде бомба на трансферния пазар, както откъм пари, така и откъм класата на клуба. Делев вече си оправя багажа", заяви в студиото на "Канал 3" Николай Жейнов.

Мениджърът обаче не поясни дали Спас стяга куфара за лагера в Боровец или за чужбина. Жейнов потвърди, че ако Делев бъде трансфериран, ЦСКА ще получи около 2 милиона евро от продажбата на основния си играч.

"Делев е на 22 години и е национал. За своята възраст той е на същото ниво като Христо Стоичков, когато Ицо беше на 22 г. В последно време много хора се опитват да го продадат, но ние изчакваме точния момент. За едни месец заедно с моя колега Петьо Заберски посрещнахме около 30 скаути, които идваха да гледат Спас", добави Ники Жейнов. /БЛИЦ