Спортинг (Лисабон) е започнал oфанзива по привличането на нападателя на ЦСКА Спас Делев. Преговорите от страна на лисабонския гранд се водят от Карлош Фрейташ, който е спортен директор на клуба от "Жозе Алваладе", информират португалските медии.

Делев е бил забелязан за първи път в Португалия по време на мачовете на ЦСКА с Порто от турнира Лига Европа, където имаше щастието да вкара гол при гостуването на "Ещадио до Драгао". След този мач талантът от село Ключ е бил следен в няколко мача, включително при поканите му в националния отбор. Делев се харесва на новия треньор на Спортинг Домингош Пасиенсия заради възможността да играе и като крило по двата фланга, а също така и като втори нападател. От друга страна пък Спас е само на 22 години и може да бъде продаден от португалския гранд след един-два добри сезона.

Cпоред източник, близък до сделката, Спортинг може да плати 2 милиона евро на ЦСКА за играча. Лисабонските "лъвове" имаха тежка финансова година, в която бяха съвсем близо до реален фалит. При това положение не е ясно дали клубът може да си позволи такава сума. И ако пък се съгласи да я плати, не е ясно на колко вноски ще я направи.

Спортинг, както и повечето португалски отбори, ориентират селекцията си към Южна Америка. Бившият отбор на Ивайло Йорданов, Красимир Балъков и Бончо Генчев води преговори с 29-годишния нападател Леандро Карусо от Ривър Плейт, както и с 19-годишния полузащитник на аржентинския Белграно Ерик Ламела. /БЛИЦ