Футболният агент Николай Жейнов даде пресконференция днес по повод нападките на президента на Славия Венцеслав Стефанов относно трансфера на Филип Кръстев в Манчестър Сити. Мениджърът обяви и дали има мераци за президентския пост в БФС. 

Жейнов oтвърна на Венци Стефанов след нападките

"Нека да видим кои са клубовете, които разпознават моята експертност, работата ми, начинът, по който аз дали помагам на клубовете или на футболистите. Ако някой разпознае работата ми и дойде лично да ме издигне, ще погледна сериозно към президентския пост в БФС", обясни Жейнов. 

"Никой от сегашното статукво няма моралното право по никакъв начин да се кандидатира за президент на БФС. Стига вече, 20 години", коментира агентът, който продължава да очаква Павел Колев на диспут. 

"Когато някои хора разберат, че зная истината и мога да я докажа, се страхуват от мен. Като Павел Колев. Бяхме поканени на диспут, но той не дойде. Можеше да докара каквито документи иска. Чакам го вече месец и половина", каза Жейнов, добавяйки, че няма проблем с ръководството на Левски. Дори вчера е провел разговор с Наско Сираков. 

"Работя денонощно вече 20 години. Аз се натъквам на неща, които са притеснителни за футбола. Когато в професионален план съм прав, няма кой да застане срещу мен. Имам професионални отношения и с Левски, и с ЦСКА. Нямам проблеми с никой отбор. Имам достатъчно футболисти, от които си изкарвам парите. Аз не търся бързия успех от днес за утре. Мога да си позволя да го правя. Основната ми дейност е извън България с чужди футболисти. Натрупал съм контакти през годините. Много агенции имат интерес към нашата. Това е един футболен бизнес, който аз развивам от 20 години. Мога да си позволя да направя трансфер без пари", добави Николай Жейнов. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ