Мениджърът Николай Жейнов отговори на президента на Славия Венцеслав Стефанов относно обвиненията му в опит за намеса в трансфера на Филип Кръстев в Манчестър Сити.

"Миналата година Филип Кръстев и семейството му посетиха моя офис и решихме да работим заедно. Семейството го познавам от много време. Уточнихме начина на работа и се разбрахме, че ще съдействам за трансфера в чужбина. Той не беше доволен от ситуацията си в Славия, защото получаваше малко игрово време. Филип е принуден да напише оторизация на Петьо Костадинов за Манчестър Сити. Никой не знаеше, че клубът ще е Ломел от Манчестър Сити Груп. Това стана с наше знание. Имаше видео разговори, в които Филип беше каран да потвърди, че това е агентът му, с който трябва да отиде. Баща му и майка му няколко пъти търсеха Венцеслав Стефанов. Два месеца искаха среща с него. Правото на личен избор е на Филип и на неговото семейство", започна Жейнов.

"Филип няма договор с агент. Той има подписана оторизация, без дата. Тя няма времетраене. Петьо Костадинов го е представлявал. Кога се появява въпросният господин, чийто син е администратор в Славия? На мен ще ми е обидно, ако някой се опита да ме назначи така. Това е изнудване на един футболист да подпише договор с този агент. Разбирате ли за какво говорим и дали преди това се е случвало с други? Нарушава се личното ти право да си избереш представител. Не може клубът да преговаря за личните ти условия", продължи импресариото.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Венци Стефанов обърна специално внимание на клаузите в договора на Кръстев, а по тази тема се изказа и Жейнов. 

"За първи път виждам петгодишен договор с една и съща заплата. Ако клубът се качи в първа дивизия ще има 10% увеличение на заплатата. Нямаше записана откупна клауза. Не пишеше абсолютно нищо за апартамент, нито за къща, нито за кола. Нямаше абсолютно нищо за битовите условия. Договорихме лечение в клиниките на Сити Груп. Нямаше абсолютно никакви бонуси. В първия договор той беше написан като футболист, който не е част от ЕС. За първи път виждам случай, в който клубът не поема самолетните билети.

Моя беше идеята Филип да остане под наем в Славия, защото класата му не отговаря на втора дивизия на Белгия. Има евроквалификации сега, може да го извикат и в мъжкия национален отбор.

Не разбирам каква е моята грешка. Че съм си изпълнил задълженията към него? Че съм намерил клуб и съм направил така, че офертите да отиват директно в клуба?

Още от началото със семейството се разбрахме, че аз не очаквам никакви пари от тях за следващия негов трансфер. Ние нямаме финансови взаимоотношения. Те не са задължени по никакъв начин. Искам да им благодаря, че реагираха адекватно на ситуациите".

"Какъв е проблемът да се обяви трансферната сума? Стреля се по агентите, само и само ако не стане нещо, ако някой не е доволен от парите, да е виновен агентът", завърши темата Жейнов.
Пламен СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ