ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Футболният мениджър Николай Жейнов отново нападна Георги Илиев-Майкъла. Двамата сътвориха скандал преди известно време на "Армията", когато разпалено се нападаха с обидни реплики. Причината за конфликта им е Спас Делев, който е желан от "червените", но на този етап изглежда почти невъзможно завръщането му в Борисовата градина. Жейнов заяви, че Майкъла дори е звънял на бащата на нападателя и му е казал, че ще дава на Спас до 3000 лева на месец, за да дойде в ЦСКА.

„Казусът „Спас Делев“ е много прост. Той разтрогна договора си с Мерсин по вина на клуба заради неплатени две заплати. Пуснахме им предизвестие да го направят, но след като не го сториха и ние разтрогнахме по вина на турския тим. Това му разрешава да подписва договор в трансферен период, но за да играе трябва да изчака следващия трансферен период", заяви Жейнов.

"Ние съдим Мерсин за обезщетение от близо 1,3 милиона евро. Ако Спас започне да играе някъде, трябва да се откажем от този иск или по-скоро да водим дело за разликата между парите, които ще взема в новия клуб и тези, които е трябвало да получава в Мерсин. Няма как да обясним на един футболист да се откаже от подобен иск, за да играе 4-5 месеца футбол. Търсихме клуб, който да плати като заплата парите, които той трябваше да получава в Мерсин. Разговаряхме с три турски клуба, единият от които е Гьозтепе, които предложиха същите пари, но ние се отказахме, защото тимът е във втора дивизия. Спас Делев може да бъде картотекиран след 1 януари 2012 година. Искахме от ЦСКА 50 000 евро за играча и заплата от 15 000 евро. Все пак той идва като свободен агент и трансферната му цена е минимум 1 милион евро. От него могат да се печелят пари. Все едно да построиш кооперация без да обезщетиш собствениците на парцела. Аз върша работа и за това взимам процент. Комисионер не е лоша дума, а се използва като такава", продължи футболният мениджър при гостуването си в дискусионен клуб "Футбол.бг".

Жейнов обясни, че е водил преговори с Димитър Борисов и Иво Иванов и е предложил Делев първо на ЦСКА. "Също водих разговори със Стойчо Младенов, който беше готов да вземе Спас в отбора независимо, че не е водил пълноценна подготовка. С Георги Илиев не съм водил разговори. Той е облечен в неграмотност. Такива хора издевателстват върху клубовете. Дава им се цялата власт, а те нямат капацитета да управляват тази материя. До вчера са работили в друга сфера, а днес влизат и вземат решения във футбола", отново атакува Николай Жейнов.

"След разговора ни на „Армията“ Георги Илиев се обаждал на бащата на Спас Делев и е предлагал заплата от 3000 лева, за да тренира в ЦСКА до зимата, а след това пари от рода на 5-6 хиляди евро, което не е сериозно. Такъв дерибей беше Беквалац в Черноморец (б.р. - най-вероятно Душан Буковац), но той разбираше поне малко от трансфери. Все едно аз да стана хирург или шеф на болница“, коментира още Жейнов.

"Ботев" (Пловдив) също искаха Спас, не не се разбрахме. Интерес към него имаше и от Лех (Познан) и Апоел (Кирят Шмона). Мисля, че много трудно Спас Делев ще остане в България. По-скоро би заиграл отново в чужбина", заяви още Николай Жейнов.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА