Сериозен скандал избухна между изпълнителния директор на ЦСКА Георги Илиев и мениджъра на Спас Делев - Николай Жейнов. Майкъла отправи остри думи към бившия футболист на “червените” и неговите агенти. Двамата се скараха на висок глас на алеята пред стадион "Българска армия".
 
Георги Илиев разкри, че Спас Делев иска заплата от 15 000 евро и още 50 000 евро комисиона за неговия мениджър. Жейнов се ядоса от думите на изпълнителния директор на ЦСКА и обяви, че 50-те хиляди също са били за крилото.
 
"Аз съм докарал пари в ЦСКА, а за теб не знам какво си докарал – строителни работници, вар и киреч. Ще те видим след 6 месеца. Много такива минаха през българския футбол," беснееше Жейнов.
 
"Строителят е некомпетентен. То бива некомпетентност и неграмотност, но чак пък толкова. Да вземе да почете малко и да се информира по въпроса за Спас Делев. Ако ЦСКА го искаше, има вратички, по които да го вземе. През зимата има три опции за Делев, но ЦСКА не е сред тях. По принцип има шанс за "Армията", но има шанс и да се смени някой директор. През последните 12-13 години те идват и си отиват", коментира още афектираният футболният агент.
 
"Завели сме дело срещу Мерсин за 1,2 млн. евро. То ще се проточи минимум година и половина. Делото не е пречка от зимата Делев да играе в друг клуб", поясни Николай Жейнов.