Мениджърът Николай Жейнов, който минава за близък до "Герена", потвърди възможността "Левски" да подпише с бившия английски национал Дейвид Бентли. "Сините" се опитват да си осигурят подписа на дясното крило. В момента 28-годишният футболист е свободен агент, след като преди месец разтрогна контракта си с Тотнъм. А "Левски" прави всичко възможно да го привлече.

"В България сме с много назадничаво мислене. Знам, че е нормално да ме питате как футболист, който е получавал над 200 хиляди паунда месечно във Висшата лига, може да дойде в първенство като нашето. И то за далеч по-малко пари, но тук вече идва ролята на посредника. Моята работа е да му обясня, че чашата е наполовина пълна, а не наполовина празна. Така че е възможна подобна сделка", коментира пред "Тема спорт" Николай Жейнов.

"Да, трудно е, когато говорим за играч от такава класа, но има немалък процент вероятност да се стигне до трансфер. Както казах обаче, в България още не сме дорасли да мислим в перспектива. На мениджърите се гледа само като на комисионери, в което няма нищо лошо. В крайна сметка, когато предлагай някакъв вид услуга, от която и другата страна ще остане доволна и ще спечели, е нормално и ти да си облагодетелстван за добре свършена работа. В това няма нищо лошо", добави Жейнов.

"Сините" вече са информирали Дейвид Бентли и мениджъра му какви условия могат да му предложат. Първоначалните разговори са били обнадеждаващи. Предстои двете страни да започнат сериозни преговори за привличането на дясното крило на "Герена". Тимът от Чемпиъншип КПР също проявява интерес към Бентли, но според медиите на Острова подобен трансфер е малко вероятен.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ