Един от водещите родни мениджъри Николай Жейнов обяви, че трябва да се направи рестарт на ръководството на родния футбол и новият президент не трябва да е бил част от досегашното управление.

"Клубовете трябва да направят своя избор за президент. Не може някой сам себе си да издига. Не трябва някой да бъде спуснат, а клубовете да го разпознаят като правилна фигура. Нямам фаворит, защото самият пост трябва да бъде една събирателна личност, но към момента мисля, че липсва такава. Не трябва да бъде човек от настоящото ръководство или изпълком, тъй като от последните десет години няма прогрес. Най-вече трябва да е честен човек. Когато истината е зад гърба ти е лесно да се справиш с всички хора. Трябва да се следват принципите и желанията на клубовете за развитие", каза Жейнов пред БНТ.

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"От доста години има пандемия и в българския футбол. Трябва да се направи един рестарт, като се започне от БФС и то на най-високо ниво. Един човек трябва да намери 30-35 човека, на които да разчита. Трябват тесни специалисти във всяка сфера. Не може да идеш да те изберат и да се обградиш с хора със зависимости. С оглед на това, което се случило в последните години, нова кандидатура на Борислав Михайлов не мисля, че е удачна".

На противоположното мнение обаче беше бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков, който отново засвидетелства подкрепата си към бившия бос на родната централа. Според бившия футболист на Хамбургер, именно Михайлов е най-подходящата фигура, която да оглави БФС.

В момента временно изпълняващ длъжността е Михаил Касабав, след като Михайлов подаде оставка в края на октомври след двубоя с Англия.

"Аз преди всичко винаги съм бил лоялен, мисля, че достатъчно добре ме познавате. Най-подходящият президент се казва Борислав Михайлов", заяви Лечков.

 "Когато се взимат прибързани решения, нищо добро не чака футбола", допълни Лечков пред БНТ.