Десният защитник на "Ботев" (Пловдив) Емил Аргиров поднови тренировки. 24-годишният бранител започна седмицата с леко натоварване, след като не бе стъпвал на терена от мача с Димитровград (2:0) преди две седмици, когато се контузи в коляното.

Първоначално дори се появиха съмнения, че се налага операция, но за щастие Аргиров се размина със скалпела и постепенното му възстановяване вече е факт. Засега бранителят ще тренира самостоятелно, но се очаква състоянието му да се подобрява от ден на ден и скоро да се включи в заниманията наравно със съотборниците си.

Компания на Аргиров извън основната група в първия ден от седмицата правеха Димитър Байрев и Георги Стефанов, които и днес се подготвяха на облекчен режим. От утре се очаква двамата да се присъединят към основната група и в сряда да вземат участие в учебната игра срещу юношите старша възраст.

Единственият отсъстващ в първия тренировъчен ден на "канарчетата" бе Йордан Минев, който има леко разтежение в бедрото.

В събота от 17:00 часа селекцията на Костадин Видолов приема Гигант (Съединение) в мач от 27-ия кръг на шампионата в Югоизточната "В" група. /БЛИЦ