Очевидно формата на лявото крило на Левски Жоазиньо не е останала незабелязана за един от скаутите на съперника на "сините" в Лига Европа Спортинг (Лисабон). Емисарят е присъствал на стадиона в Севлиево при победата над Видима-Раковски с 2:1 и е останал впечатлен от качествата на бьрзоногия бразилец.

"Левски победи своя съперник с 2:1 и постигна четвърта победа от началото на първенството. Отборът е на второ място, на точка от временния лидер Черноморец. На стадиона в Севлиево имаше едно име - Жоазиньо. Крилото на Левски е най-голямата опасност за Спортинг. От него идваха всички заплахи в този мач. Участваше в изграждането на по-опасните атаки на тима. Жоазиньо също така притежава много силен и точен удар от далечна дистанция. Беше в основата на двата гола на Левски.

Представлението му започна в 54-ата минута, когато направи хубав пробив, но подаването му бе спряно с ръка от защитника Ашимов, а дузпата реализира Гара Дембеле. Още в следващата минута пак Жоазиньо проби мощно, но ударът му срещна напречната греда. След това обаче нямаше кой да го спре и в 77-ата минута поднесе топката на Тасевски, който вкара за 2:0.

През първото полувреме Левски направи много пропуски, а Жоазиньо изведе перфектно Исмаил Иса, който от 5 метра не успя да се разпише", обясни човекът от щаба на Спортинг впечатленията си от бъдещия си съперник в Лига Европа, пише "Тема спорт". /БЛИЦ