Здравословните проблеми пред много от играчите на Левски са решени и те ще са на линия за последния домакински мач на "сините" срещу Миньор (Перник). Срещата от 29-ия кръг на "А" група е в неделя от 17:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Треньорът Емил Велев ще може да разчита на бразилеца Жоазиньо, както и на Христо Йовов и Николай Димитров. Наставникът заяви, че от сряда Жо ще започне пълноценни тренировки с отбора и ще може да запише участие в неделя срещу жълто-черните". Бразилецът днес тренира индивидуално като демонстрира добро настроение, изразено и в закачки със съотборниците му.

Николай Димитров-Хичо вчера игра едно полувреме за дублиращия тим и показа, че е готов за игра. Йовов е бил днес на преглед, който е показал, че е готов за игра. Това дава основание на Велев да го брои за мача с Миньор.

"Всички футболисти чакат с нетърпение мача с Миньор", заяви Велев.

"Всяка една победа ни доближава до поставената ни цел в началото на годината. Почти всички футболисти ще са готови за неделния мач, с изключение на Гонзо, който претърпя операция и е в Барселона. Вярвам, че Жоазиньо от сряда ще тренира наравно с останалите. Преглед показа, че Йовов е здрав, а Хичо игра едно полувреме с дубъла. Давид Бистрон също ще е на линия за мача с перничани", каза още пред "Гонг" треньорът на "сините".

Отборът на Левски тренира преди обяд заради финала за Купата на България, който е тази вечер на "Герена". Пирин и Литекс излизат от 20:30 часа в спор за трофея. /БЛИЦ