Скандалът около Жуниор Мораес продължава със страшна сила. Бразилецът даде ексклузивно интервю пред румънското издание “Проспорт”, в което за пореден път заявява, че иска да играе за “Стяуа”, а не за ЦСКА, където е в момента. Както е известно, в момента нападателят е със спрени права, тъй като има неразбории по договора му с предишните клубове Глория Бистрица и Металург (Донецк). В същото време Стяуа прави всичко възможно да го вземе в редиците си.

"Искам да се знае, че винаги съм държал да играя в Стяуа. Всеки го знае и това не е новост. Никога не съм искал да идвам в ЦСКА. Други го решиха вместо мен. Съжалявам за Джиджи Бекали, но аз не взех решението”, заявява Мораес.

В основата на трансфера на бразилеца при "армейците" е мениджърът му Джовани Бекали, който е братовчед на боса на Стяуа Джиджи Бекали. "Вярвам на г-н Джовани Бекали, защото му имам доверие. Кариерата ми сега е в неговите ръце. Не ми е ясно обаче защо се озовах в ЦСКА. Искам всички да знаят, че моето желание е да играя за Стяуа. Сигурен съм, че има хора, които ме съдят за това, че не съм в Румъния, но аз нямам никаква вина. Исках да подпиша със Стяуа”, допълва още бразилецът.

“Честно да ви кажа, не знам защо г-н Джовани Бекали да дойда в София, но какво мога да направя. Надявам се през следващата седмица вече да имам право да играя”, завършва Жуниор Мораес.

Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали първоначално отказал да коментира интервюто, но след това заявил пред румънското издание: “Някой ме предаде, за да не дойде Мораес при мен. Това е. Явно не може да се довериш нито на роднини, нито на приятели.”/БЛИЦ